הבראוניז שבמתכון לפניכם נפלאות לדעתנו כאשר הן מוגשות מצוננות במקרר ואפילו במקפיא!
יש להן מקרם דחוס והן מרירות בזכות השוקולד בעל אחוז הקקאו הגבוה שבהן, מה שמעניק להן אופי של כמעט טראפלס. הן קלות ומהירות להכנה והן כיף אמיתי ליד הקפה/תה. מתאים כמובן כמו כל המתכונים שלנו לרגישים לגלוטן.
בתאבון!
מצרכים יבשים:
2 כוסות קמח שקדים 200 גרם
חצי כפית אבקת אפייה
3 כפות אבקת קקאו משובח
אגוזי מלך קצוצים 45 גרם( ניתו לגוון בפקאן)
רטובים:
150 גרם שוקולד מריר איכותי 90%( * אנחנו אוהבים את LUBECA)
חצי כוס חלב קוקוס
חצי כוס סירופ מייפל אורגני 125מ"ל
1 כף חמאת שקדים
1 כף טחינה מלאה אורגנית גולמית
1 כפית תמצית וניל
מחממים את השוקולד בקערה על גבי סיר עם מים רותחים.
מוסיפים את חלב הקוקוס עד שהכל נמס למרקם אחיד וחלק.
מוסיפים את חמאת השקדים, טחינה ותמצית וניל.
מערבבים את עיסת השוקולד עם המרכיבים היבשים.
פורסים על נייר אפייה בתבנית פיירקס מרובעת.
אופים ב-175 מעלות למשך כרבע שעה.
מוציאים את הבראוניז ומניחים להם להתקשות בחוץ.
כאמור אנחנו מאד ממליצים לאכסן אותן במקרר ואף במקפיא בקופסא אטומה היטב.
היי גיל, איזה גודל התבנית ? תודה